Första månaden med Undervaka.se!

Januari 2017

 

Nu har första månaden gått i vårt arbete med projektet Undervaka och hittills rullar allt på. Vi har fixat en Facebookprofil, ett Twitter-konto och en hemsida: undervaka.se. Vi har även skaffat lite proffsigare mailadresser så numera når man mig och Julia på e-postadresserna malin@undervaka.se och julia@undervaka.se.

 

Rapportbladen som ska användas vid indexeringen är i stort sett klara efter rådgivning och samtal med Tryck- och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke. Vi har tagit fram de lagparagrafer och JO- beslut som är aktuell i varje frågeformulering och jobbar nu med att hitta en snygg och bra lösning för att både få upp frågeformuläret och att sedan kunna visualisera indexeringen på ett snyggt och pedagogiskt sätt. Med detta har vi bland annat fått hjälp och support av Leo Wallentin på Journalism++.

 

Vi har redan nu fått upp en enkel WordPress- sida, med hjälp av Mattias Axell på Fråga staten.

 

Förutom allt jobb med att lösa det tekniska och att ta fram indexeringsmaterial har det blivit en hel del ringande och mailande för att fortsätta arbetet med att knyta kontakter och att engagera människor att undervaka. Vi har bland annat kontakt med flera universitet och folkhögskolor med någon form av journalistik- eller medieinriktning för att eventuellt kunna komma dit och hålla seminarium längre fram i vår.

 

Tack för en bra första månad!

 

Vi väntar med spänning på vad februari har att erbjuda.